Aksi Potensi

19:00



I'm weird. I don't know. I'm unconscious.


I'm STRESS. That's the right thing.


I can't memorize those biology thingy.

Dentist vs Physician

21:01






It's the truth although it is kind of funny because they sound so nerdy. There are lots of people who wants to be a dentist or doctor because of money rather than helping people.

Think again when you are choosing your career path. The problem is, I am thinking of the same thing. =.=

Marmalade

21:10

 It was my birthday last 27th March and the girls did something for me. Well I did expect them will bring me out for dinner but I never expect they will treat me like a PRINCESS !!

PRINCESS !!

Tiara and balloons did make me think again, am I already 19 years old? They said that this is the last time I can be a princess, before the teenage period end. Sad. :(

Stop with the sappiness . Hmm. Who are they ?

These beautiful ladies.

 Asiah Fahmi a.k.a @Chiirocks
Farah M a.k.a @farahmstpha
Syira a.k.a @SyahiraBaharom
Nat a.k.a @natasha_sbk
Atul Ketul a.k.a @awesomeatul



the venue.

They chose to celebrate me at Marmalade . Marmalade is a restaurant located at the first floor of Bangsar Village II. The restaurant is awesome. Nice and cosy. Have a look at their websites !

The theme was vintage. The decoration of the restaurant  which really suits girls like us plus pink balloons do make it turn into a vintage-like party.  I really love it ! 

I don't have much time to update much. There are still a lot of uncovered topics which do turn me crazy. So less words are better but I warn you, there are lots of pictures !


They bought me Baskin Robbins ice cream cake ! :') The cake was marvellous.
 
Hug and kisses !
Syira, Chiirocks and I !
Syira, Atul and I !!!
Atul Ketul and Fina !
The pretty lady in the middle, Tasha !

DKU partner. Fina, Farah and Tasha
 Lots of people thought that we are no longer friends. Sorry people, we are still friends and we will be friend for forever. InsyaAllah. We always do some gossiping on weekend and sometimes we do hang out together, although we don't sit together at the Auditorium.


Syi and Atul

Syi and Chiirocks !

Mimicking a sad and dull party. LOL

Atul and Chiirocks !
Trololololololololololol

Syi, Atul and Chiirocks !

Candid .

GODA.

Chiirocks and Tasha !


Balloons !
Chiirocks and Tasha !

I just love this.

Six of us .


 They also gave me card ! Last minutes touch up. While Atul and Asiah were distracting me.

Syi and Farah


Asiah and Fina.

Atul Ketul !
Sepi. LOL

 
The Card ! Ok Plastic face. Hehehehe

Aww ! You guys are so sweet ! Sweet 19 Fina .


Pictures with each of them. Farah, Asiah, Syi, Atul and Nat !

 They forced me to wear the tiara, and walk around the Bangsar Village Mall. Seriously it will be totally embarrassing for me, but I did wear it in Bangsar Village II but when we were at Bangsar Village I, I insisted to not wear it, luckily Syi let me to not wear it. Love you !!

Nak tiru The Beatles ni cuma takde jalan raya je .


Thanks girls, I really appreciate it. Sincerely, I never expect this much! You guys still find a time to spend with me although I know you still have lots of topics to cover. With the exam which is just around the corner. I don't know how to say this in the best word to show how much I appreciate you guys but 



THANKS FARAH, SYI, ATUL, ASIAH and TASHA for such a memorable birthday.


THANKS for being my friends
THANKS for supporting me.
THANKS for loving me.
THANKS for accepting me from each good and bad sides.
THANKS for everything.


Msy we stay friends till Jannah. 
May you all be blessed. 
May Allah loves us. 
May HE guides us to the right path. 
InsyaAllah.

Birthday Wishes 2012

19:01

Wishes for my birthday which fell on last 27th March. I hope I managed to list them all.






Via Facebok

Since I cannot log in into my Facebook Account so I reply all the wishes here. I'm sorry, I have to do it for the sake of  my final examination which will start next week. 


I changed my Facebook Account password into a more complicated password which is impossible to be memorized and save it in my laptop which I left home.

Well, I am a professional procrastinator, Facebook can make me stay put in front of the laptop doing nothing except browsing useless things.


Susunan ikut siapa paling awal. Birthday aku tak appear dekat Facebook. Niat ? Saja.


Nice quote there but what is the meaning of HB ?? LOL











Rasa bersalah kat Nisa, sebab masa birthday dia lupa nak wish. Sekarang dah takde Facebook nak remind birthday. Diari zaman sekolah dulu pun tak bawak, kalau tak birthday semua orang ada. Satu sindrom lagi sejak duk sini, lupa tarikh, kadang-kadang hari pun boleh confuse. Sibuk. MasyaAllah.

Happy Belated Birthday NISA !! Semoga sentiasa dilimpahi rahmat Allah di bumi Sarawak sana.

Nisa, my roommate back then in Qber.








Ain Sakinah punya, tahap boleh buat satu blog post, panjang gila. Terharu :')








Birthday Ilah 3 April. Mental note.

Thanks to my homeroom sister ! Ilah !




Dulu masuk SMK Lembah Bidong, baik dengan Farah, sebelum dia pindah sekolah.
Farah, kawan masa Form 1 di Le' Best












Zhafir, schoolmate di Qber. Mula kawan dekat Facebook, kat sekolah tak pernah bertegur-sapa sebab akward, tapi Sem 2 Form 4 tu kami dah start bertegur sapa.
Thanks Zhafir, dekat twitter pun wish jugak. :)







Nawal Aqilah, dah wish awal-awal lagi, masa reunion dekat Bowling alley tu, siap bagi hadiah lagi. Thanks adikku sayang !





Ela pun wish, sahabat yang berkongsi minat yang sama. Kitorang ni bab bacaa novel, nombor satu ! Birthday dia pun dah lepas, bulan Januari.
Sahabat daripada Form 1 sampai Form 3. Ela.




 Ibu, :'). Ibu dah call pagi-pagi, kat Facebook pun wish. Thanks for giving birth to me, without you I will not grow up till this stage.







Piqah, lahir sama hari dengan boyfriend dia, Fakhrul Hakeem yang juga merupakan antara kawan rapat di Qber.
Thanks Piqah, Boyfriend awak tak wish saya pun. :(






Tikah, bestnya dah habis asasi, sekarang cuti kat rumah la. Sahabat di Qber jugak. dulu, petang-petang lepak bilik dia. K11 yang juga merupakan bilik Ain, Ayong dan Ilya.
Tikah, sahabatku yang baik. Terima Kasih.







Ainaa, gadis cantik . Sorry sebab tak wish birthday hari tu. Ingat birthday tapi nombor takde. :(
Birthday Ainaa 5 Feb hari tu.




Wajdi, kami rapat sebab sama-sama dalam PRS. Kelas pun sebelah-sebelah je. Sekarang berada di Mesir, dalam bidang perubatan. Semoga hidupmu diberkahi. :)
Wajdi! Nak poskad !



Adikku, Aiman : Budak sekolah asrama, kat mana dia dapat online pun entah ? Belajar rajin-rajin la budak. Beat my record. :p 
Faris : Saja tak buat reminder.





Via Twitter

Kebanyakan dekat Twitter ni budak PASUM, sebab ramai kawan-kawan dekat Twitter ni budak PASUM.

Atul nombor 1 !

Atul lagi.

Syahira !



Asiah ! @Chiirocks

Burn ! PASUM

Zul ! PASUM

Mok! PASUM
Pop ! PASUM

Farah !! Pergh 10 000 tweets dah .

Fai ! PASUM

Umar ! PASUM
Jiji! PASUM

Sab ! PASUM

Tikah ! PASUM

Lutfi ! PASUM
Tira, Qber.

Awa, Qber

Zhafir lagi. Qber.

Mukmin, Qber.
OK. Kena campak tasik.

Nana. Cousin.

Awa. Qber

Mimi, Qber

Jibah, Qber

Hazirah, PASUM

Syed, Qber : Adik Homeroom


Via Text

1.Nik
Kawan di Le Best. Ni masih curious, macam mana dia ingat birthday dah la antara yang terawal. Syukran Nik !
2.Nisa
Nisa wish ikut FB dan text. :) Terima kasih sahabat .
3.Nini
You never missed my birthday. Kawan baik dari Form 1. Birthday dalam Islam pun dia ingat. Huhuhu. Thanks Nini !

4. Pah
Kelakarnya, Farah M yang call suruh Pah hantar mesej wish birthday.Terima kasih Pah !

5.Ema
Sahabat daripada sekolah rendah. Walaupun kitorang pindah sekolah tapi still keep in touch. Thank You an Sorry. Birthday dia bulan Februari dan aku lupa wish. Teruk betul aku ni. :(

6.Azlin
Classmate di PASUM. Dia siap bagi hadiah birthday , penanda buku yang comel. Thanks Lin-Lin!

7. Uncle Halim
Kami berkongsi tarikh lahir yang sama. Bapa saudara yang sangat caring. :) Thanks Uncle !

8. Ci ah
Sahabat daripada Qber sampai PASUM. Terima kasih Ci Ah!
9. Luqman
Classmate di PASUM. Nice bio lab partner. Well I can't handle katak by myself. Aku ni peneman dia dating dengan awek yang dia nak usha. LOLOLOL.


 10. Farisha
 Classmate di PASUM. She is super nice to me ! Dia la yang bagi Shopaholic Collection, satu set . Thanks Babe ^^

11. Dina
 Classmate di PASUM juga. Genius. Selalu mintak tunjuk ajar dekat dia.

12. Nisa
 Classmate di PASUM. Best friend . Hari tu main Secret Santa dia dah bagi hadiah banyak gila, ni dia nak bagi hadiah lagi. Dah dah la tu ! Thanks hottie!

13. Syamel
Syamel wish lambat, dia cakap sebab dia tidur sepanjang hari. =.= Our big brother of N2. Suka belanja orang. Satu sindrom pelik dia, makin dekat exam, makin suka belanja orang. Sampai aku rasa segan. Semalam dia belanja Nisa dan aku pergi makan dekat The Garden Restaurant. Pastu pergi shopping coklat pulak. Lepas tu dia belanja Starbucks pulak. Duit dia ni mengalir macam air, tapi wallet penuh aja. Semoga kau dimurahkan rezeki Syamel.

14. Ayong
Konon nak jadi orang last wish la tu. Ayong !! Nak kek batik !

Via Phone Call

1. Ayah
Aku jarang call ayah. Tak tahu kenapa, tapi ayah akan tahu semuanya daripada Ibu. Ayah orang first call pagi-pagi tu. Dah la tengah tidur. Hehehehe

2.Ibu
 Aku cuba untuk call ibu hari-hari, dah percuma, call la hari-hari sekadar tanya khabar bukan borak lama pun.

3.Adik
Operator telefon rumah paling setia, telefon rumah dia la angkat. Tapi dia pulak call, mentang-mentang dah ada handphone. Untunglah budak-budak zaman sekarang, kecik-kecik dah ada handphone.

4.Ammar
Boy. Adik aku nombor dua. Sibuk memanjang sekarang. Kerajaan negeri Terengganu ni baik sangat, pagi petang siang malam ada kelas tambahan. Sampaikan kalau telefon rumah, tanya mana Boy, mesti kat kelas. 

5.Ain
Sahabat baik yang berada di Russia. Sanggup telefon dari Russia, berbual hampir sejam jugak la. Nak skype pun susah, sebab aku takde laptop sekarang. Terima kasih Ain !



Lisan, Face-to-face

1.Mariam
Dia datang bilik aku sehari sebelum, bagi chocolate. Sebab dia nak balik rumah hari tu. Kelas terakhir kami hari Isnin tu. Ramai jugak classmates aku yang dah balik.

2.Fai
Wish masa jumpa dekat bilik Farah. Fai wish masa tak puklul 12 pun lagi.
3.Zaid Najib
Terserempak masa nak pergi library. Wish tengah jalan.

4.Arif Afiq
Toyol wish dekat Library, study partner Farah M .

5.Weng
Jumpa kat library. Masa nak balik dari Library.
6.Hafiy
Hafiy main pass kat Atul je suruh wish.

7.Aisha Liyana 
Jumpa masa pergi bilik dia hantar baju kelas dan tutorial.






Thanks to everyone who wishes me. I really appreciate it. May you be blessed.