Backyard Dribbling

20:09

Ayah and Ibu want their kids to grow fit and healthy. So, they decided to build a mini basketball court for us.  But, I do think this is their trick so that my younger brother who is addicted to basketball to go home frequently.

Back to the topic, they want us to be healthy! This is my youngest brother, Amsyar. When I came home last November, I was shocked because he grown up vastly. You can see his belly down there. :p

Photobucket
Amsyar

Photobucket

So, this is a precaution step to stop him from gaining more weight that may lead to lots of unhealthy issues.

Photobucket


Photobucket

My brothers are taller than me except Amsyar because he is an eight years old kiddo, we should see when he is 12 years old. But there is one benefit, nowadays when people see us, they always say that I am small because before this people always say I am chubby and big.


Photobucket
Ammar

There is always a problem when all of us playing, 

Photobucket



Transcribing

12:40

In desperate need to master phonetic, I never knew that phonetic is confusing until I try it myself. I know how to read phonetic but in writing it, it is way more different.

So, I googled on how to master phonetic, there is a suggestion to transcribe any favourite song, so I did, I transcribe One Direction's Kiss Me, Maher Zain's My Little Girl and Adele's Skyfall.

Photobucket


It made me sick of listening to that particular songs, keep repeating to get the lyrics right. Boring. 

So, I searched for International Phonetic Alphabet (IPA) Practice, and I found an interesting website where the site give you example and you have to transcribe it. I also referred to Oxford's Dictionary because it is more reliable than the internet source.

Photobucket




Force

21:30


Bila cakap dengar engineer, terus keluar formula Fizik. Perbualan merentas syllabus. :)


All the best! May the force be with you

Force = Mass x Acceleration

You need mass of hard work and do accelerate because time waits for nobody.



Euphemism

14:42


Studying linguistics is interesting although I don't have any ideas of what type of questions will come out.


I don't know if other academic books allow this kind of word except for Linguistic's books.

Handbagging

07:44

There is no such word as handbagging. I create it and I don't know either the linguists will accept it or not. 

I chose handbagging over backpacking and that cause me back ache. Sakit oi!


Salah sendiri juga, konon tak nak nampak pelik masuk shopping mall pakai backpack yang besar gedabak tu.

Sebenarnya saya tengah stress hari tu. Okay bukan la stress sangat pun. Tapi desakan dalam diri tu atau mungkin si Id (ini hasil menelaah subjek pembangunan sahsiah) yang mempunyai naluri binatang itu membuatkan saya mengambil keputusan drastik untuk mencari makanan-makanan sedap. (Sila baca "good food")

Mungkin juga faktor duduk dalam tempat tu, asyik-asyik makan nasi bungkus. (Okay kena bersyukur dapat juga makan). Lepas tu, takde air lagi and I've been studying everyday except for weekend I do procrastinate a bit. Okay manusia memang suka bagi alasan kan. 

Nak cerita saya pergi berjalan ikut kehendak hati je. Tanpa perancangan rapi, setakat bawak toiletries dan baju sehelai, (I pakai jeans boleh jimat seluar, baju kat bilik berlambak tak basuh lagi) dalam handbag besar gedabak, okay tu sebenarnya handbag buat balik kampung.

Photobucket
Inilah beg besar gedabak tu

Kebetulan roommate pun nak pergi Mid Valley sebab nak teman kawan kitorang shopping dress for christmas. Rupa-rupanya diorang pakai baju baru jugak untuk Christmas. 

Masa tu dah duduk dalam Library, dah bukak laptop nak buat revision untuk Listening and Speaking tapi badan macam letih, otak pun blurr terus hantar sms pada roommate, "Nak ikut pergi Mid Valley boleh tak?"

Lepas tu terus keluar daripada Library, pergi naik bas sebab nak tukar beg. Everyday, I carry a backpack full of files of notes, few books and a super duper heavy laptop. Memang bakar kalori kalau kena berdiri dalam bas tambah pulak kena naik tangga sampai tingkat atas yang 4 tingkat tu.

Tunggu bas nak gerak adalah dekat setengah jam, memang frekuensi bas yang ada sejam satu bas. Kalau terlepas bas memang baik pergi melantak dulu la.

Oh panjangnya cerita pasal pelan tiba-tiba ni.

Naik KTM, kena tunggu dalam setengah jam lagi dekat Stesen Tg Malim, sampai Rawang kena tukar train lagi dalam setengah jam jugak. Ada la dalam dua jam baru sampai Mid, nasib baik tiker RM3.60. Rugi tau kalau takde kad diskaun KTM tu, dapat 50% diskaun!!


Mula-mula menjelajah cari makan. Sampai waktu lunch hour dan sekarang cuti sekolah dan Mid Valley tu tak pernah takde orang, memang pusing-pusing la cari tempat nak makan. 

Masuk Kenny Roger's. Dapat duduk makan. Alhamdulillah.

Lepas tu pergi solat Zuhur, terus berpecah. Masuk coffee bean semata-mata nak minum caffeine tapi pilih Double Chocolate with Coffee sebab takut overdose caffeine nanti terus pening, macam mana nak study?

Tapau Tako Tao, sebab lama tak makan lepas tu bawak buah tangan nak pergi tidur tempat orang. Okay, pelan berubah, masa dalam bas dekat kampus tiba-tiba sms Asiah, "Can I stay at your place for a night?"

Sebabnya nak jumpa Cik Asiah kita ni susah, dia ni terlampau aktif dengan kolej kesayangannya KUAZ tu.

Sebab nak jimat kos, dari Mid naik bas ke LRT Universiti. Kat LRT Universiti tu lama juga kena tunggu bas, kebetulan satu bas rosak.

Naik bas baru pakai RM2 tapi kalau naik teksi RM7. Okay RM5 tu boleh beli Tako Tao. Terkejut kot bila naik bas masuk dalam UM. Ramai betul Indon! Mula dari depan Fakulti Law dah naik sikit, Fakulti Kejuruteraan dah penuh bas tapi tak padat lagi. Sampai kat belakang Library, padat macam sardin! Okay, Indon ni memang tak nak kalah, semua berebut macam orang tak bertamadun. =.=' Sampaikan aku nak turun kat depan PASUM tu pun susah.


Jalan kaki dari PASUM ke Kolej 11. Mengimbau memori tengok bangunan PASUM, tengok kolej 12. :') Sampai kat Kolej 11, sempat lagi usha orang main tenis. ( Okay tak senonoh!)


Petang tu Asiah siap buatkan teh lagi, minum petang sambil makan Tako kot. Syira ajak keluar, tanya nak makan mana??

Apa lagi, jawapan aku "Mahbub!!"

Mahbub ni kedai Nasi Beriani dekat Bangsar, depan Bangsar Village 1. Cuba la Nasi Beriani Ayam Madu Mahbub, terbaik!!

Lepas  tu jalan-jalan nak duduk kejap. Ada la dalam tiga kali kami pusing Jalan Telawi yang tak sebesar mana tu. Dulu senang je, lepak Starbucks, sekarang boikot!!

Alih-alih pergi Bisou! Sebelah Bisou pulak ada Chatime. Okay la tu. Ambil syarat nak duduk situ kena la beli makanan satu, tengok rainbow cakes tu. Teringat kesedapannya, tambah-tambah cupcakes nampak tak menarik, jadi pilih Rainbow Cake!

Photobucket



Atul called from Bristol! Seronok betul mak cik sorang tu meronda keliling UK.

Kedai tutup, kami pun balik. Kedai kat Bangsar ni kebanyakannya style macam oversea semua tutup awal.

Malam tu tengok-tengok video kitorang dulu. Kelakar gila, video syok sendiri la banyak, video karaoke pun ada. Okay rindu korang :(

Keesokan paginya hari Khamis. Sebenarnya aku tak tahu lagi nak balik bila, tapi teringat dekat sebakul baju yang belum dibasuh lepas tu air pun dah ada, jadi aku balik pagi tu. Sebelum keluar dari UM, sempat jumpa Ain dulu dekat bilik dia, borak la juga sekejap.

Mula-mula nak pergi makan Nasi Lemak Kak Liza dekat KK12, tapi segan la pulak pergi sorang-sorang, jadi terus ambil teksi untuk ke LRT Uni, malas nak jalan, tak breakfast lagi tau!

Photobucket
Sempat lagi ambil gambar LRT Uni.

Sampai di KL Sentral pukul 10.00 pagi, mula-mula pergi tengok tiket ETS, tak sempat nak beli yang premium yang harga RM10 tu, yang ada Gold Class tapi pukul 12, lambat lagi. Baik naik KTM, harga RM3.50.

Pergi breakfast kat KFC, sebab dah lama teringin nak makan KFC's breakfast tapi tak sempat.

Sempat pergi tinjau-tinjau MPH booksale, tapi sebab baru borong kat BBW rasa serba salah pulak nak beli buku baru, buku yang beli hari tu tak habis baca lagi dah la nak exam.

Pukul 10.45pagi dah naik KTM. Habiskan Vampire Diaries dalam tren, bila transit kat Rawang sempat aku habiskan kek Turkish Indulgence, kek Secret Recipe yang selalu habis bila aku nak beli. Dalam tren ke Tangjung Malim, aku baca nota Linguistic, terus tertidur. =.='

KTM tu pun takde orang, jadi memang aku duduk bersila terus la.

Photobucket
Tak berorang


Sebab nak jimat duit lagi dan bahaya naik teksi dengan Pak Cik India aku jalan je ke kampus. Dekat je ha, dengar mp3 kaki berjalan. Orang pun ramai, ada pejabat pos, ada balai bomba, ada kedai makan, student berjalan-jalan, kalau jerit insyaAllah ada orang dengar.

Photobucket
Great pair of shoes will bring you to great places :)

Balik bilik terus kemas bilik yang macam tongkang pecah, basuh baju pakai mesin. Tak larat nak memberus. Duduk tunggu turn punya la lama, boleh habiskan 50 soalan sudoku yang peringkat senang tu. Tu pun tak sampai turn lagi, naik bilik kawan tengok movie siap, adalah sampai ke petang. Malam tu terus rasa tak larat, pukul 9 dah tidur. Bila tidur pukul 9 plan nak bangun pukul 4 pagi, boleh study, tengok-tengok pukul 5 jugak, tapi okaylah daripada tak bangun-bangun.

Post ni macam random gila, rasa nak tulis aku tulis. Kalau rasa tak nak, aku tak tulis. Seronok juga macam ni. Bahasa pun macam terabur, gambar pun malas nak edit tapi memang seronok pergi berjalan tanpa tujuan, kadang-kadang ikut kata hati ni seronok, tapi tak baik diamalkan selalu. Yang aku tau, tujuan aku pergi berjalan sebab nak makan benda-benda yang lain sikit.



B-Complex

14:37


Subject + Be + Complement


I am a complex person
Fina is a complex person

Okay, cut the grammar part. It is normal for me to post something related to examination when I'm suffering the pre-examination stress.


I am a complex person:

I should study but yet I'm browsing the net
I barely manage to write a long sentence but I am trying to write a novel
I don't speak to stranger, but I do speak a lot to my friends
I want to be a teacher but I do hope to be just a full time housewife
I cannot stay home all day but I still want to be a full time housewife
I understand English but not Arabic
I can master Arabic's phonetic but not English's phonetic
I want to eat cakes but the cakes that are sold here do not tempt me
I am broke but I want to go to the BBW
I want to drive but I don't have the confidence


I'm sick of excessive "but" there.

Photobucket


I have to option to Plan B, ignore those craps for this time being and think about them later.

Tiada

18:19

Bila ada tidak dihargai

Bila tiada tercari-cari
Tidak pernah diambil pengajaran

Bila ada dibazirkan
Bila tiada rasa menyesal
Itulah sifat aku yang sukar dinyahkan

Sabar itu harus dipupuk
Sedikit demi sedikit
Agar membukit

Sabar itu sebahagian daripada iman
Bahagian lain apa lagi ya?
Aku sering tertanya-tanya.




Random. Sebenarnya kolej takde air. huuhh :(

Rasional

20:47

Hujung minggu yang macam bukan hujung minggu.

Kelas hari Sabtu, kem hari Ahad. Lantas, membuatkan minda aku malas untuk mengulangkaji. Padahal peperiksaan itu bakal menjelma tidak lama lagi. Pejam celik, pejam celik hari penentuan menjelma. Oh, terbayangkan hari penentuan kepada segala penentuan pula.

Teringin nak pergi Big Bad Wolf sekali lagi, tapi bila tengok jumlah terkumpul di dalam akaun bank, lebih baik diteliti dahulu. Aku bukan anak bangsawan, semudah itu mendapat wang.

Mungkin lebih baik, kalau aku habiskan masa di gedung ilmu di perpustakaan untuk mengulangkaji pelajaran, agar lebih tenang hati apabila pulang ke rumah nanti.

Rasional perlu mengambil alih.

Speak well

19:06

Speaking in a foreign language is not an easy thing to be mastered. Well, that is my opinion because I've been struggling for this past years to acquire that skill.

So, what is needed in order to speak well?

1. Linguistic Competence
Lots of people do not know what linguistic does mean. Actually, I just knew it too.Linguistic is a scientific study of language. I'm taking the subject now. Sincerely, it does give me headache. Lots of things to be understood and memorized.

What do I learn in Linguistic?
- Morphology and Syntax ( Basically this is Grammar)
-Phonetic and Phonology ( The way of pronouncing)
- Meaning of Language ( Something with simile, idioms and lots of more)

If you have a good grip in Linguistic, so you know the rules and regulations.

2. Linguistic Performance
To understand is a complete different thing than to perform. You have study the foreign language since you were in primary school or maybe since you were in kindergarten but can you perform well? There might be a  student who scored A+ in English for SPM but it doesn't mean he can speak well.

It is from my own experience, because I scored A+ but I'm not a good English speaker at that period of time, that was the reason why I failed my interview. There are some of my friends who can speak well in English although they don't score A+.


3. Sociolinguistic Competence
Social. How do you socialize? Everywhere you go you will face different society. This competence is the ability to adjust your language in different context with an understanding of social cultural according to the society. It is totally different when you are in your hometown and you are in school or college.

For example, if I speak English with my friends, sometime we do speak like this "I miss you bitch!". This might be inappropriate if someone heard this kind of word but for us it is how we show our love towards each other.

Besides, language is dynamic. It change according to time. The word "Google" is now accepted in the dictionary and our daily conversation. "Go google my name!". Initially Google is just a search engine but now it is accepted as a verb.


4. Strategic Competence 
Everyone has their own weaknesses. I do to. Anyone who wants to improve their ability will use strategies to overcome their weaknesses in the knowledge of language. 

I cannot speak well in English till I was in PASUM. Luckily, I was surrounded by people who has good speaking competence. I adapted myself around them. I started with simple sentences. Well, don't try to impress people by using bombastic words, it will reveal how dumb you are later on.



Actually, this is what I got from my Listening and Speaking class. I just feel like I want to share it, so I did.

The A Team

11:58

Sebab hari Ahad dah melantak dengan jayanya. Mana taknya tengahari makan empat keping pizza, balik tu pulak, roommate belikan makanan siap dengan asam pedas, ayam kampung, sayur segala bagai. Jadi, seperti biasa, memandangkan esoknya Isnin, terus plan nak puasa. Beli Nasi Goreng Sebungkus.

Sahur dengan Nasi Goreng pukul 5 pagi. Kelas pukul 8 pagi. Pergi kelas dengan susah payahnya, sebab ada satu kelas ke pagi tu. Lepas tu classmate cakap, hari ni ada program derma darah dekat Canseleri. Aku pun terfikir, nak derma tak nak. Sebelum ni tak pernah pun, tapi bila lagi. Kalau nak pergi Pusat Darah Negara memang tak lah.

Aku ni bukan penakut jarum pun. Jadi tak takut la nak derma darah.

Pergi Canseleri dalam pukul 9 pagi, tapi persiapan tak lengkap lagi jadi pergi library dulu. Tak jadi puasa sebab nak derma darah, jadi beli roti. Sempat buat tugasan dulu. Bila jam hampir pukul 12 baru pergi Canseleri balik. Nasib baik lulus untuk derma darah.

Sebelum ni kan, masih tak pasti sama ada aku ni darah A ke O. Sebab masa sekolah dah test dalam lab, dan aku darah O tapi masa di PASUM aku darah A pulak. Jadi bila check kat sini, takkan salah lagi kot. Jadi terbukti la aku ni berdarah A.

Photobucket



Photobucket

Tengok syarat-syarat tu. 

1. Aku memang sentiasa sihat. Alhamdulillah
2. Dah nak habis 19 tahun dah. :(
3. Berat memang lebih. Jadi tak payah turunkan lagi la berat badan. (Kasi maintain, tapi tak aci Atul lagi ringan.)
4. Memang tidur selalunya dekat 7 jam. hehehe
5. Alhamdulillah, tiada masalah
6. Tak sakit, jadi takde ambil ubat la.
7. Dah makan Nasi Goreng pagi-pagi hari dengan roti pukul 10.
8. InsyaAllah tidak akan.



Okay, excited betul dapat derma darah. Tapi lepas derma darah badan rasa macam dah puasa sehari. Maka melantak la pulak. Tengahari makan Nasi Ayam Thai Chicken, malam pulak makan Mee Kari. Daripada plan nak berjimat, tak jadi pulak. =.='


Hunting

10:18

Book-hunting, food-hunting.

A whole weekend spent with best friends is something that I had been wishing for a quite some time.

And, the wish came true last weekend! Actually it was a last minute plan, well we love last minute planning. I sms-ed Syi on Friday.

 "Salam Syi. Free tak weekend ni?"

The reply,
"kita ada wedding jiran kita esok. except for that, kita free je. joooooom pg BBW dngn kitaaaaaa XD"


Woohhoooo!! Then I texted Asiah and Farah but both of them could not make it. Asiah had some climbing activity with her Facilitator Club (Asiah is a busy woman) while Farah just be the normal Farah, "Malas nak pi booksale."

Okay, so I continued the plan with Syi only.

The next Saturday morning, I did read novel. A Malay novel because I was stressed out for the past few days to finish all of the assignments. Synthesis Paper and Grammar. Seriously, I took lots of efforts to finish the synthesis paper, it has been few weeks since I started working on it. So, there will always be a time when I don't want to read any English including social networks. How critical it is.

As usual, I have Olahraga on Saturday afternoon. Pack some clothes and went to the college's cafe to wait for the bus, I waited for about 15 minutes and decided to buy brunch which was RM2 Nasi Lemak. After finishing the meal, there still no sight of bus. This is a usual scenario on weekend, there are not much buses although most of the students get class on Saturday.

After done eating, I just sit and had some chit-chat with friends. Suddenly Farah called me and she said she wanted to join us!! She said "Lets have some good food please!"

I said "Okay, sure!"

The problem was, I didn't even bring my flat shoes and I was wearing my striking red-black sport shoes but I just felt too lazy to climb the stairs just for my flat shoes. So, I just let it be. 

There were two buses came 20 minutes before 12pm. I got on the second bus. Luckily, I managed to be at the field before the class started. We have a sprint test. Luckily it was not completely 100 meter.

Oh, we have a special shirt for Olahraga and the shirt is yellow in colour and I never wear it yet.

Photobucket
While waiting for the last briefing


The class ended at 2pm. I walked to the KTM station with Atikah to save the budget. The taxi would cost around RM3 to RM5 and we who were already sweating, took only about 5 minutes to reach there.

I preferred ETS than KTM. 

From Atikah's previous experiences, usually there will be train at 3pm but we were not that lucky, there was no 3pm's train on that day. It was 2.45pm and we decided to buy the 4pm tickets but the nice uncle who was in-charge at the counter said that, if we waited till 3.15pm we would get discount.

Discount! 

After performing solat, we went to ticket counter again. So, each of us got an ETS ticket for RM10! Compared to KTM's ticket which is RM7.70 and 3 hours of journey, I preferred ETS which was RM10 and took about an hour and half only.

Met Farah at KL Sentral. Bought Mocha from Coffee Bean. I optioned to Coffee Bean and San Francisco now. Surprisingly the taste is almost the same as Starbucks! 

After meeting Farah, both of us took the LRT to Wangsa Maju where Syi would fetch us. We were talking in the LRT as if the people around us were invincible and suddenly "Eh, kita dah sampai la."

Waited for Syi and then we headed to BANGSAR!! It had been a long time since the last time we hanged out there.

Searching for Surau for performing Magrib's prayer. Asked the worker who is a foreigner, maybe he is from Bangladesh and surprisingly he spoke erm, a good English. 

Now, time to grab some food! My last heavy meal was the Nasi Lemak and I ate roti jagung while waiting for the train. So, we went wandering around at the Bangsar Village 1, stopped at Ben's but the menus didn't please us, so we decided to go to Plan B.

Three of us ordered pastas. Farah preferred Bolognese, Syi chose Spicy Crabmeat and I ordered Asian-Fusion Crab something ( I forgot the name, something with crabs in it). The pastas were nice!

Photobucket
Bolognese, Spicy Crabmeat and Asian fusion.


At first we decided to go to the BBW at that night but we might pass the curfew hours which is 11pm. 11pm is Syi's curfew hour. Well, each of us got different curfew hours. Mine is Maghrib! Farah is 2am, Asiah 8pm (I guess) and Atul got no curfew hours at all. 

After finishing our dinner, we walked around the shop-lot, wanted to try the Dip n Dip. A cafe for chocolate lovers! But the service was suck, we waited for more than 30 minutes and we still didn't get our brownies chocolate. So, we decided to leave and paid for the drinks only.

Got home before 11pm and skyped with Atul!!


After having breakfast we went back to business. The real business, Big Bad Wolf Booksale! We reached there at 9.30am. Surprisingly the crowd was not as what I expected. We got parking in our first trial. No need to goof around for parking space.

We carried a luggage bag and few shopping bags. Well, we don't have boyfriends to be the knight of shining armour to carry the boxes for us.

It was kind of frustrating, because there was none of my favourite author. No Rick Riordan. No Pittacus Lore. No Suzanne Collins and no J.K. Rowling. The list that I made before was useless. Maybe, because they didn't replenished their stocks yet as we went there on the third day of 63 hours non-stop sale.

So, I only got 12 books for RM93. My budget was RM200. Funnily, Farah who was the one who didn't want to join us at first spent more than me.



Photobucket
I don't know what is the relationship between Harry Potter and business?
We finished shopping at 12pm. Decided to go to the Mid Valley to grab some food for lunch. It always be a problem for us to decide Where-To-Eat, well to please everyone actually. We headed to Gardens, and then Italiannesse. 

Photobucket

We ordered Pizza Enorme. A pan of pizzas that was designed for 5 to 6 persons. We were starving and the appetizer which was a half loaf of bread was tempting and we finished it in just a blink of eyes.

You can see, how big the pizza was.



Actually three of us were struggling to finish the pizzas. Each of us ate 4 slices and surprisingly I was the only one who managed to do it while Syi had leftover for about half of the slice and Farah didn't manage to finish even quarter of the last slice.

I know I can eat a lot but I prefer to not. 


My train was scheduled at 4.05pm and we were still in Italianesse at 3.30pm. The traffic was congested plus rain is pouring down. How to arrive at KL Sentral before 4pm was the main problem. But luckily we made it, I reached the train just about 3 minutes before the train boarded. Of course, I was running in the KL Sentral.

Thanks to Syi and Farah, without them I might miss my train and sorry fo Farah because we didn't get the chance to try the chocolate dip at Haagen Dasz.

I arrived at the KTM station at 5.30pm. Called for a "kereta prebet" but then I was lucky because my housemate was fetching her friend, so I went back to college with her. So, I didn't have to spend RM10 for a ride to college.

Photobucket

So, these are the novels that I managed to grab.

A normal Sunday for me.

09:28


Third post of the day because I get a good internet connection. This is not a Celcom territory so my broadband does not do a good job.

This is a normal Sunday for me. Wake up early in the morning for Subuh prayer. Go online for a while, because the Internet Connection is quite good in the morning.


Make a breakfast for me, because usually my roommate is away on Sunday.
Photobucket


So then, I will choose what to be viewed on my laptop screen either assignment or movie. 

Photobucket

Of course, my choice will be a movie. HAHAHA


Photobucket


Usually, I don't have the mood to do the assignment on Sunday. So, I do read novel or watch movies that I have saved in my laptop.

Last Sunday, I did list the books that I want to buy because I will go to the BBW!!


Photobucket
LIST
It was raining heavily in the evening.

Photobucket

Photobucket

The view after the rain stopped was great. I did imagine that I was in Switzerland. ^^

A great roommate

09:12

It just that, I have a great roommate. A roommate who loves to cook!

This was last week, on Friday I guess. Nasi, Ikan Sardin, Kari Ayam, Telur Masin and Sayur Goreng. While the tom yam was given by our housemate.

Photobucket


There was sardine leftover, so she cooked Nasi Goreng for breakfast!



Photobucket

Actually, I'm in the Listening and Speaking class and we're having oral test. The topic now is about Should a man marry more than one woman?

Everyone gets jumpy!!

I'm lucky

09:00

Okay, there was one night when I was browsing the net. I read blogs and then this post caught me :  My Travel Snapshots Contest

At first, I was hesitating. I looked at the picture, the only picture that I knew was Jabal Rahmah. I was thinking to not enter the contest but then my heart said "Why not? Just try it!"

So, I tried. I viewed all the posts in the blog, okay not all of them, but with my common sense, I chose few posts. (I have told you that I have a great interest in architecture). So, somehow I can guess the place.


Photobucket
Scribble!


Photobucket


Photobucket


Photobucket



Dan Arif announced the winners on Thursday. I was at the library, and after reading the post I was trembling. Okay. Excited much??? 


After replying few emails, I received the parcel yesterday. Actually the parcel was here on Monday but I got class from 8am till 4pm.


Photobucket

The lesson that I learned is, don't ever hesitate, grab every chance that you have. : )

Hikayat bergambar

10:07

Semalam, aku buka fail aku. Fail yang mengandungi kertas-kertas warna. Sebab aku rasa aku sudah lama tidak menggunakan daya kreativiti aku. Kreativiti penulisan dan kreativiti mengeksploitasi kertas dan warna itu lain.

Lalu aku terjumpa kertas ini bersama-sama gambar aku semasa di PASUM.

Kertas yang meragut hatiku. Sedih kerana aku rasa kosong. Kosong di mana, aku tidak lagi dapat menyelesaikan permasalahan seperti ini. Rasa sedih sangat. Aku sangat mencintai Matematik tetapi ilmu itu sudah pergi. Aku rasa rugi. Ilmu sepatutnya ditambat, tetapi aku telah melepaskannya pergi berlari mengikut angin. Soalan seperti ini tidak dapat aku selesaikan. Sungguh aku rasa ingin menangis.

Photobucket



Gambar-gambar yang aku jumpai aku gabung bersama dengan gambar-gambar yang telah aku pamerkan di ruang almariku. Kukumpulkan semua dan kuletakkan di sudut dinding kepala katilku. Keluarga dan rakan-rakan. 

Photobucket


Ini bukan hasil kreatif, tetapi sebagai peringatan kepadaku. Kalau orang tahu,
-Betapa aku sangat menjaga berat badan sekarang 
-Betapa aku sedang berusaha untuk mencapai keputusan 4 rata.
-Betapa aku tidak ingin mendapat mudarat kerana komputer riba
-Betapa aku ingin menjadi gadis yang baik mengikut skema Allah

Tentu orang tidak akan pelik apabila membaca catatan yang aku tampal di dindingku ini. Jika dia tahu,
Kenapa aku jaga berat badan? Sebab aku ingin sihat. 
Kenapa aku inginkan keputusan 4 rata? Sebab aku sudah terbiasa mendapatkan yang terbaik.
Kenapa hanya komputer riba? Kerana ini tabiatku yang sukar dikikis
Kenapa ingin jadi gadis baik? Siapa tidak inginkan syurga?

Photobucket

Adik lelaki aku yang aku panggil Abang kerana dia anak lelaki pertama dan aku juga rasakan dia seperti abangku dan juga adik dalam masa yang sama. Kompleks betul. Aku anak sulung dan satu-satunya perempuan. Sudah terbiasa dengan perlindungan.

Abang pandai buat Milo. Milo dia sedap dan aku selalu habiskan tetapi bukan senang nak dapatkan Milo dia. Abang baru berusia 15 tahun tetapi sibuknya mengalahkan aku. Seorang pemain bola keranjang yang tegar, aku harapkan dia tidak menjadi mata keranjang. Maksud tegar aku adalah, cutinya dihabiskan dengan kemana-mana yang untuk bermain bola keranjang. Kalau cuti bukan di rumah tetapi serata Malaysia. Selatan, Utara, Timur, Barat.

Orangnya pandai, dalam sibuk mewakili negeri, dia tidak berjaya mendapat A untuk Pendidikan Islam dan Geografi sahaja untuk peperiksaan percubaan. Kita tengoklah keputusan PMR dia nanti, dia sudah tambah masa belajarnya, agak-agaknya macam mana ya?

Terlebih bercerita pula. Dia risaukan aku tiada stok Milo sebenarnya. Lihatlah, aku masih mampu bertahan dengan Milo tapi mungkin akan bertukar pula pada Vico.

Aku sedang berperang dengan Starbucks dan Mc Donald. Sudah beberapa kali aku mengendahkan Starbucks. Betapa aku teringin untuk menikmati Cookie Crumble, tetapi ditahan. Tunggulah kalau aku jumpa Gloria Jeans ataupun San Franscissco takpun Coffee Bean, pasti aku minum!
Photobucket

Bagaimana aku boleh berhikayat panjang pada pagi ini? Aku sedang berada di dalam perpustakaan. Ingin mendalami ilmu Linguistik, yang pada mulanya aku rasa mudah kerana aku suka padanya. Namun, rupa-rupanya (tinggal tempat kosong).

Sebenanya linguistik adalah subjek dimana aku mendalami bahasa daripada sudut saintifiknya tetapi aku sedang melayari internet. Mendengar muzik daripada YouTube. Satu aktiviti yang aku sangat ingin lakukan sejak di UM lagi. Mendengar muzik di dalam perpustakaan tetapi semasa di UM dulu, tiada kesempatan.

Tengoklah gambar itu, disebalik kabus tebal itu adalah Banjaran Titiwangsa. Sekarang, kabusnya sudah hilang dan gunung itu cantik. 

Photobucket

We go Korean again!

08:53


If you have read my previous post, I told you that I don't have class on Tuesday and Thursday. So, my friend and I went to TS for some fun. Weee!!

So, basically there is nothing much too eat there. Okay, it was because we don't know where to eat. So we went to the food court, Taste of Asia and eat Asian food but most of them were Korean dish.


Photobucket
The biggest picture is Japanese cuisine, the upper part is Bibimbap and the lower part is Ramen.




Photobucket

I ate Bibimbap.

Sincerely, I don't like the Bibimbap that much, because there were too much veggies and less protein. I am the type of person who eat bigger portion of  protein so in this dish the protein is only 1/5. So I don't like it.

But the Seafood Ramen  and Cheesy Ramen that Atikah and Fatin ate were great! Actually I just ate Maggi the night before, and cooking Maggi in a rice cooker did take a long time, so I did snap few pictures. hehehee

Photobucket
Healthy Maggi
Why I wrote Healthy Maggi?

Because, I tossed the Maggi Mee first to remove the wax first and we added protein and carrots too! Plus, with lesser MSG but still Maggi cannot be considered as a healthy food yet.