Yasin [l0ve letter]

07:48

Rules :
Put your iTunes, WMP, etc. On shuffle.
For each question, press next button to get your answer.
You MUST write that song name no matter how silly it sounds.

so i use my mp3..
and i also insert some of the lyric also..


1) If someone says 'Are you okay', You'll say?
Al-Adiyat (the assaulters- kuda2 perang yang berlari pantas) - compilation of the best love letter
*On that day will their Lord be perfectly informed concerning them

2) How would you describe yourself?
tokyo drift - teriyaki boyz
*i don't want no problem
because me professional

3) What do you like in a guy/girl?
Al- mursalat (the emissaries- malaikat2 yang dikirimkan) - compilation of the best love letter
*Lo! those who kept their duty are amid shade and fountains,
And fruits such as they desire.
(Unto them it is said:) Eat, drink and welcome, O ye blessed, in return for what ye did.
Thus do We reward the good.

4) How do you feel today?
we're all in this together - high school musical
*We're all in this together
And it shows
When we stand
Hand in hand
Make our dreams come

5) What is your life purpose?
Al-Baqarah (sapi betina) - compilation of the best love letter
*Allah is He besides Whom there is no god

6) Whats your motto?
Kerna ku sayang kamu - dygta
*Ku tak akan pernah, berpaling darimu

7) What do your friends think about you?
unbreak my heart - toni braxton
* Take back that sad word good-bye
Bring back the joy to my life

8) What do your parents think about you?
i lay my love - westlife
*I lay my love on you
It's all I wanna do

9) What do you think about very often?
lying for you - linkin park
* YOU!!!!!!!!
(no turning back now)
I wanna be pushed aside, so let me go!!!
(No, no turning back now)
Let me take back my life,
I’d rather be all alone!!!
(No turning back now)
Anywhere on my own, cause I can see!!!
(No, no turning back now)
The very worst part of you…
The very worst part of you…
IS ME!

10) Whats 2 + 2?
Putuskan saja pacarmu - puspa
*woo woo jangan jangan kau menolak cintaku

11) What do you think of your best friend?
Al-Asr (Demi masa) - compilation of the best love letter
*Lo! man is a state of loss,
Except those who believe and do good works, and exhort one another to truth and exhort one another to endurance.

12) What is your life story?
Leave out all the rest - linkin park
*Forgetting all the hurt inside
You've learned to hide so well
Pretending someone else can come
And save me from myself
I can't be who you are
I can't be who you are

13) What do you want to be when you grow up?
Child in paradise - Maksim mrvica, the pianist

14) What do you think when you see the person you like?
Amazing - westlife
* We could be more than just
we could be more than just amazing
And all I've been doing is protect it
A lie for the sake of my pride
And all the others set me thinking
We could be more than just amazing

15) What will you dance at your wedding?
Sesungguhnya - ungu
*Sesungguhnya manusia takkan bisa menikmati surga
Tanpa ikhlas di hatinya
Sesungguhnya manusia takkan bisa menyentuh nikmat-Nya
Tanpa tulus di hatinya

16) What will they play at your funeral?
Medicine (chinese bamboo flute) - Kitaro
-harmony

17) Whats your hobby / interest?
Al-Qalam (the pen) - compilation of the best love letter
*Or have you a Book through which you learn.

18) Whats your biggest fear?
Underworld - cirque du soleil & kitaro

19) Whats you biggest secret?
An-Nisa (Wanita) - compilation of the best love letter
*Allah has full knowledge of your enemies, and Allah is Sufficient as a Wali (Protector), and Allah is Sufficient as a Helper.

20) What do you want right now?
Al- Infitar (terbelah) - comilation of the best love letter
*Indeed the virtuous are in serenity

21) What do you think of your friends?
Khayalan - Black dog bone
*Wajahmu muncul dalam khayalan


22) What will you post this as?
Yasin - compilation of the best love letter

n0v3l h0ping

07:34

huhu.. bulan ni, novel yg aq bce agk sket la..
i want novel please.. ade org nak blanje x???


hanya dia tahu, aleeya aneesa
thanx to my mum jg yg ske bce nvl he3..
so, tiap2 bulan ade la nvl2 mlayu yg dia bli..
bleh la jg aq bce nvl bnyk2...


ilham hati, damya hanna..
salah seorang penulis novel yg aq ske..
cter ni best la jg..
huhu

eclipse..
beli bulan lepas..
tapi x habis lagi..
sebab x faham sgt..
i'm waiting to buy the twilight and new moon first..
sebab hari 2, kat popular bookstore..
cme tggl eclipse dgn breaking down jer..
so, aq pun bli lah eclipse dlu..
huhu.. kena kumpul duit ni nak beli twilight..
tp, buku ni tertinggal kat maktab..
so, x leh bce la kat rumah..


huhu.. pembelian tanpa disangka-sangka..
dah lama dah cari pelangi ni, tp x jmpe2..
hri 2 mse pergi muda osman kat jertih..
kebetulan terjumpa..
huhu, padahal nak bli buku bio..
and then terjumpa buku ni.. nak melompat pun ade... huhu
mujur gak bawa duit lebih..
kalau x menangis x berlagu la aq kat c2..
he3

p/s i love you..
buku ni pun dah cari lama dah..
ni pun pinjam yg orang..
nasib baik la ade sorg kawan yg ade buku ni..
boleh la aq bce..



ni plak buku2 yg aq nak cari..
huhu

di ats sajadah cinta, habiburrahman el-shirazy
kebun mimpi, ni komnpilasi 3 cerita..
aq nak baca albatros, yg rnysa tulis..

i want to complete my collection of the twilight saga..

twilight


new moon

and breaking down

ni la, membuatkan aq macam nak cri boyfriend yg boleh belanja buku2 ni seme..
ha3 =p


quran..

14:01

ni, yg aq dpt lepas buat quiz kat facebook td..
huhu, agak menyedihkan.. aq sedar amalan aq masih kurang..
dan aq cukup malas untuk membaca al-quran..



so, the result is..
Yang Ingat - membaca 10-49 ayat sehari
Anda seorang Muslim yang punya niat untuk cuba menghidupkankan amalan-amalan sunat sebagaimana termampu. Akan tetapi anda cepat berasa "cukup" dan "puas" dengan amal ibadah yang dilakukan sehingga sukar untuk mencapai tahap istiqamah dan tamak dalam beramal. (aq x de prasan utk trus nak tambah amalan aq ni.. ish3 tolong doakan aq rajin yer..) Walaubagaimanapun syukurlah! ALLAH masih memberikan anda kesempatan untuk terus mengingatiNYA:)(alhamdulillah, igt lg surah2 kecik, walaupun aq ni malas..)

so sempena ramadhan yang nak masuk esok ni, marilah kita sama2 membaca al-quran..
dan x lupa juga, di sini, aq ingin memohon maaf jika ada salah silap yang telah aq lakukan terhadap kalian..

Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " " Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.


Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat.



salam ramadhan


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

sekolah kampung pauh

science fair...

12:15

alhamdulillah, science fair dah habis dgn jayanya..
kitorg pnyer projek taun ni, cg puas hati, so x payah buat projek pkp(same dgn sem la..) dah lps ni..
aq pnye kump buat projek averrhoa bilimbli as ink removal..
ataupun dalam bahasa senang, belimbing buluh sebagai peluntur dakwat...
group aq x menang pun..
ye la buat projek cincai jer..
ok, jom kita tengok gamba plak..


that was fakrul, ni mse persediaan.. tgh sibuk taip ape ntah...

ni plak mimi, jgn terkejut name dia mohd hamimi arief, tp dia sememangnya lelaki walaupun dipanggil mimi, siap dapat title mat romeo lagi.. he3


ni curi tulang.. main rubic cube je keje..
klau kat maktab rubic cube mmg popular, ni hafiz, dia boleh siapkan dalam mse 1 min .... saat (x igt dah)..
tp ade bdk fom 1 yg bleh siapkan dalam 1 min 6 saat..
aq smpai skrg x habis lg berguru, nak siapkan rubic cube ni...
sekarang baru buat kerja, setiap group diberi 1 polisterin, kitorg kna hias board ni dgn information pasal projek 2..
ye la hakim nak tgk kan..


ni my group and our board... board 2 x lah cantik, sbb buat keje last minute...
ha3.. pukul 8 pagi bru buat board, pukul 9 hakim dah datang...



ni rashid and iqbal, diaorg pnye projek superconductor.. aq x faham sgt, tp diaorg pnye projek best la..


ni faris n fakrul.. diaorg pnye projek, tajuknya adalah kandungan vitamin c dalam pelbagai jenis limau...
ni group nawal, diana, jibah n nadiah..
diaorg pnye projek, kesan bacaan al-quran dan lagu rock ke atas pertumbuhan pokok..
group diaorg menang..
berdasarkan kajian diaorg,
al-quran menggalakkan pertumbuhan pokok ni..
lagu rock plak, mle2 pokok 2 tumbuh cepat, tp lepas 2 mati dah..
so, ni menunjukkan lagu rock x bagus...
he3



ni syed datang menyibuk kat kump org...


ni group epul, pa'an n wajdi..
diaorg pnye projek dapat menang gak..
diaorg buat supercooling fan..
bnde ni bagus utk assembly, sbb diaorg campur skali dgn serbuk kopi..
sambil menyejukkan badan, aroma kopi 2 buat kte rse segar...



tekun wajdi bagi penerangan kat pengetua...



ni group fadh, mu'mien, afiq n zu...
diaorg buat auto jack..
aq pun x tau nak cakap mcm mne sal diaorg pnye projek ni..
tp diaorg menang...



ni ain, dia pnyer group buat projek magic clock...
huhu, ble jam 2 bnyi, kte kna selesaikan dlu kotak2 2 bru jam 2 brhnti bnyi...



ni bob, tgh buat demonstration nak bersihkan lampu..
projek nyer ialah smart cleaner..
aq pun x tau nak cakap camne,
tp diaorg gne bnde ni, utk cuci bnde2 yg tnggi,
contohnya, tingkap..

ni group sape ntah, sampaikan teacher marah sbb, board diaorg x lengkap...



sebentar, saya sedang berbueno..
ntah pape la bdk2 ni..
ok la, 2 je pasal science fair ni..
limited pic, gmba x bnyk la..
patut nyer ade bnyk lagi kump...
sori...

sekolah kampung pauh

go rocket!!!!

10:49

sempena dgn minggu xtvt unit fizik, buat xtvt berasadkan prinsip fizik..
form 1... prinsip bennouli (kapal)
form 2... prinsip archimedes (kapal terbang)
form 4... x igt la nama prinsip ape.. he3 tp pasal roket la..
ok.. klas aq, 4 cemerlang diberi 2 botol air.. tp kitorg amek 3... ade lebih kan.. he3..
dan 1 plastik hitam yang besar..
dgn gne bnde2 ni kitorg kna buat roket..
so, with our own creativity,
kitirg buat la roket 2..
fin roket 2 kitorg gne kulit buku yang keras..
ntah la mcm mne nak citer, sbb aq x menolong sgt mse buat roket 2..
ye la, diaorg buat pkl 11 malam,
aq dah balik bilik pun..
duk tggu kul 10.30, x ddtg2 aq pun blah la...
he3... jahat kan...
ktorg kna buat 2 roket..
satu untuk targetting, kitorg kna tujukan roket 2 biar kna tiang ragbi..
satu lagi untuk parachute.. roket yg ambil mse paling lama untuk jatuh, yg 2 la mng...
huhu, jom tgk gmba plak...



disebabkan kami smpai terlalu awal drp org lain, he3.. so posing je la jawab nyer...


bdk kelas lain x dtg lg.. so, teacher aida srh la bdk klas ni pasang tempat pemacu 2.. aq pun x tau nak pggl ape, tmpt pemacu 2.. he3..


mimi, fakhrul n lutfi...
sekarang nak test dlu.. adoi.. apsal ssh sgt nak bka ni??? huhu


pasang mcm ni yer...

kami masih lagi sempat utk posing... he3



ok pasang elok2 yer...
ready for launchig.....
roket kitorg terbang tinggi sangat dan hampir ke luar pagar maktab..
tp, jauh dgn target la plak..
aduh, sedih rase. he3..

ni roket utk parachute plak...
1st trial, roket kitorg naik tnggi sgt, tp parachute x kluar..
huhu,
2nd trial, roket tersangkut kat pokok la plak..
nak buat mcm mne x de rzeki,
so kitorg redha je la.. he3


ni la roket yg tersangkut atas pokok 2....

sekolah kampung pauh

MOCK interview..

11:06



MOCK interview is a kind of training, that train the student to be prepared for the real interview after they got the SPM result or maybe to who are very excellent in trial to get scholarship...
so this is the most important day to them..
on the day all the fivers will wear their best suit, huhu.. bergaya sakan la diaorg ni, cme nasib baik x pkai high heel lg 2..
yg laki plak duk pening nak pkai tie mcm mne.. ha3
bju kemeja ape yg sesuai dgn tie diaorg..
pening, nervous, malu semua bercampur baur..
ha3
1st time kna interview la katakan..
antara soalan2 yg bakal ditanya ialah,

1. Siapakah anda 10 tahun akan datang??
2. Apakah perancangan anda untuk mencapai cita-cita anda itu??
3. Apakah yang akan anda lakukan 5 tahun akan datang??

macam2, la soalan yang pelik2 diaorg kna jawab..
tp ni sebenarnya nak tengok samada diaorg ni serius x nak jadi ape yg diaorg nak..
ye la org nak bagi biasiswa kan, x kan nak bgi senang2 je kan...
fivers ni dah diberi mase yg lame dah,
mle2, diaorg kna buat folio kerjaya..
cari maklumat tntg cita2 diaorg..
keje jenis ape..
mcm mne nak jadi,
ape yg kna ade,..
so, bnde ni bgs la jg..
sekurang-kurangnya, kita dah merancang...
hmm.. jom tengok gambar plak...




ni putri2....


k. pija n sape eh, aq x igt la nama kakak ni.. huhu




ish3, mase roll call pun sempat posing lg..


ha.. susun elok2 sijil2 2..



arsyad the head boy...


fuyooo, comey2 blake....


tgh bincang ape 2??? semangat nampak..




bersedia dah ke ni??? nampak confident jer...


hah, pkai tie 2 elok2, nanti senget kna tegur plak.. ha3..

harap2 aq pnye mock interview tahun depan berjalan lancar la, x de tergagap-gagap...
he3, wish me the best..

sekolah kampung pauh

minggu xtvt sem 2 09 (1)

12:33

minggu xtvt is one week where, 1 mggu kitorang x blaja.. tu tafsiran aq.. ha3..
tp bnyk ceramah.. dri main..
main sket jer..
and minggu ni agak letih...
yg paling boring ialah kkb, kursus kemahiran berfikir..
nak tak nak, kena pergi jg, sbb nak graduate.. klau x msk kkb, x leh graduate la..
so tahan je la...
aq just nak tunjuk gamba ms mnggu xtvt ni...
tp sket je la..
esok aq masukkan lagi...


ni mase forum badan wakil pelajar : kepimpinan..................... ( x igt dah tajuk nyer..)



ni antara ahli badan wakil pelajar nyer,...
bwp ni mmg ramai laki ri pompuan, aq pun x tau knpa..
mgkn sbb pemimpin 2 lebih kpd lelaki kot...





ni persediaan untuk mock interview..
mock interview ni, latihan kpd budak fom 5 sblm diaorg pergi interview sebenar..
hri ni semuanyer bergaya..


ni budak laki fom 5...




ni mase kursus kemahiran berfikir..
ok la, aq pun x tau nak citer ape lg..
tgk la klau esok ada idea kot nak cter sal bnde lain...