nonsense ranting

down to memory lane.. _LEMBAH BIDONG ELITE SCHOOL OF TERENGGANU in memory_

07:59

waduh3..
aq kangen bangat sama mereka sih,...
huhu, dah kluar bhse indon la plak..
waaaa... rndu nye kt kwn2...
smpai skrg aq x smpt nak g lb lg...
huhu...
andai kita ada jodoh pasti ketemu jua...
somebody please help me..
bg la aq kete dgn driver sorg..
nak srh pg hntr ke lb...
ha3
ok, skrg kte tgk gmba la plak..
actually bnyk lg gmba..
tp bnyk sgt2..
letih nak upload daaa....

ni mse lawatan 3e1 n 3e3 2008 ke kota bahru..
kat dalam istana, x igt la istana ape...

ni singgahsana raja tau..
huhu, ade pluang duk kat tempat raja bersemayam...

ezzah sbg ratu mamee kat tgh..
almaklumlah, dia dpt princess of the night..
dapat hamper..


aq dan ela buang tebiat,...
naik patung lembu..
huhu, budak x prnh jmpe lembu kn..



ni mse kat pntai, lepas pmr..
cg bw g beach kat dpn sek 2...


wani, kirah n ezzah..





ela n mira.. mse ni kat anggulia..
mse kem pmr..






ezzah n kirah..
ni pu kat anggulia gak..
mse ni main kat playground..
jd bdk bwh umur la plak..
main gelungsur..
mcm2 la..
dah la bln puasa...
huhu... sweet memory

ni time raye..
zaty, kirah n ezzah


sebelum morning pledge...
hari raya..
ezzah n nini...

tgh buat plan nak kcau mat aben,..
diorg tulis, selamat hari raya buat ibu bapa, kwn2 di tanah air..
dari kerol dan nana university of ......... (x igt dah)
tgk la mke jahat diorg...

kenangan raya last kat lembah bidong...



ni mse aq kat kelas 2e2..
i still remember this moment,,...
lepas amek gmba utk majalah sek..
kitorg mse ni tgh hepi..
sblm gaduh..
klaka gler..
mse bulan merdeka..
kelas ni smgt gler..
buat keceriaan, smpai bleh menang.,.. huhu
alih2 lepas ade kejadian yg x diduga..
kitorg gaduh..
bdk pompuan emo..
habis keceriaan dlam klas kitog buang..
putih, suci, bersih dan kosong kelas tu kitorg kerjakan..
ha3..
klaka tol la..
tp skrg dah baik dah..

ni lepas pmr, hari paper last, geografi..
g lepak kat rmh ada..
mkn2..
lepas habis paper geografi..
saat merdeka la nak katakan..
huhu....

ni time raya..
nana yg cute..
zati n lida...

time perhimpunan pg hari raye..
jepi sgt..
smpai x kesah cg bg ucapan kt dpn..
duk berposing kat blkg je keje kitorg...
trah n ela..

ina, dayah, pikah n pea

seniorku sayang..
k. ngoh, k cda n k khalifah..


dormku yg dirindui...
dorm asiah..
rmh lambda.
dorm ni slalu mng keceriaan tau...


court yard yg kurindui...



dri blok bengkel kh...

ni amek gmba dri psp..


fokus pde blok lab..


dri tgkt dua, kat makmal bahasa..
atas 2 psp..
rndu bangat sih..

nonsense ranting

minat yang tak kesampaian,,..

09:16



aq ade 2 hobi yg tak kesampaian..




piano


+


archery




aq nak blaja main piano, tp x tahu kt mne..


bukan ade yamaha studio pun kat besut ni.. huhu..

aq nak belajar,

kawan aq farihah dah dapat gred 4 dah dalam abrsm untuk piano...
aq nak main archery,


bru dua kali je, aq berpeluang untuk memanah, tu pun masa pj..
my first experience memanah, aq dah dapat kena dekat warna hitam 2...
maybe ok for the starting..

aq harap sangat, suatu hari aq ade peluang untuk blaja main dua benda ni..

nonsense ranting

jealousy..

12:08

JEALOUS!!!!!3X

aq rse sgt jeles dgn mpp le' best..

nak tau knpe???





coz, diorg pnye blazer, terlalulah...

smart..

gorgeous..

eyecatching..

beautiful..

and what so ever la..

2 la, padan mke kt aq, sape suruh pndh??

he3, mak aq jg kn..

x smpt nak merasa,

x de rezeki..

sedey..

huk3..

nak nangis ni...

rindu kat le' best..

ble la kaki ni nak menjejak,

sek yg bagaikan sangkar mas 2..

i feel like,

i left a heaven, for the hell...



tp, aq tgk barisan mpp thn ni, lain la..

x sme ngan thn lepas..

mne diorg..

setahu aq yg pndh, x rmai sgt..

furqan, aq, auny, rse nye x de dah yg pndh..

tp sori la, klau x igt nak sebut...

aq sekarang hanyalah memakai.. baju sekolah warna kuning ni..

bersama kad matrix..




atau bajuku yg warna biru ni..
and aq sgt rindu pada blazer maroon aq ni..
waaaa..
dan aq kat mrsm qber ni, x pegang ape2 portfolio pun..
kdg2 menyesal gak x amek borang badan wakil pelajar (bwp)...
tp klau aq jd bwp sbb nak merit je, buat ape..
nak jadi bwp kna ikhlas, bkn nak pikir populariti jer..
tugas berat...
aq x yakin aq bleh buat..
dan aq dah x sanggup jadi pengawas kejam yg slalu rampas hanphone orang..
aq x nak dah org musuh dgn aq..
klau aq x rmps handphone 2, aq yg dosa...
sbb x laksanakan amanat yg cg bagi..
aq rse aq nak jadi pengawas pustaka je la..
best jg bleh duk dgn buku jer..
dah la lam aircond..
huhu,,
walaupun aq ade bnyk aktiviti nak buat klau aq jd bwp..
tp aq takut..
aq takut, x mampu nak laksanakan tanggungjawab 2..
aq tgk bwp kat maktab aq tahun ni, yg jenis mementingkan populariti je..
huhu,..
but, now i miss le' best damn much...
LEMBAH BIDONG ELITE SCHOOL OF TERENGGANU ALWAYS IN MY HEART..













sekolah kampung pauh

PUM..

18:27

PUM... persatuan usahawan muda..
persatuan ni btanggungjawab dlm menggemukkan budak2 kat mrsm qber ni..
mane, x nye, diorang dok jual mknan tiap mlm mnggu..
hasilnye seme org naik badan..
huhu..
dah la jual mknan yg menggemukkan, huhu..
example..
burger,
murtabak maggi,
air berkabonat,
sosej,
nugget,
dll...
ok skrg kita tgk mke2 ceo PUM ni..
kbtulan plak diorg ni bdk klas aq..
PUM ade 2 syarikat,
syrkt A n syrkt B...


yg bju merah tu, dome..
ceo syrkt A, klau x slap,..
n, this is hafiz, ceo syrkt b... tgk la mcm nak bunuh org..
padahal nak potong roti jer..

ni suasana kt kiosk waktu malam2.. kebulur semuanye.. huhu..


mlm ni syrkt hafiz jual burger.. biasenye, syrkt a akan gilir dgn syrkt b..
klau, hri khamis syrkt a, jumaat syrkt b..
mcm 2 la lebih krg..

and ni liya.. datang tolong, wlaupn dia 2 bkn PUM..
liya ni ahli editboard..
same ngan aq..
kitorg msk kelab editboard @ kelab fotografi..
kelab kitorg buat majalah sek...




ni epul and ain..
epul ni pum jg..
ain n aq sje je g kat kiosk mlm 2, nak nyibuk..
sbb mse 2 bdk fom 5 n fom 2..
x de..
so, x de la yg nak kcau, klau kluar mlm2..
klau ade bdk fom 5 n fom 2..
jgn hrp aq nak kluar..
huhu..
aq x ske,
sbb bdk fom 2 duk menggedik dkt bdk fom 5..
menyampah..


Learning

averrhoa bilimbi..

18:34


ok.. this is averrhoa bilimbi or dalam nama kg nye belimbing buluh..
aq pnye projek pkp @ sem, ialah pasal belimbing buluh ni la..
due date pun dah nak dekat..
minggu aktiviti sem 2 nanti, dalam bulan ogos ni, dah nak kna bentang..
dan aq masih tgh fikir mcm mna nak present nanti..
dah la all in english...
huhu... takut2..


tajuk group aq ialah
the uses of averrhoa bilimbi in removing ink stain..
is that sound interesting???
ntah la..
aq pnye group ade 4 org..
aq, aina, lala and qilah..
kitorang dah cbe buat eksprimen..
jadi la juga sket..
mula2, kitorg penyek buah tu atas kesan dakwat...




and then, kitorg berus kain tu...
dakwat tu hilang la juga sket..
dan aq rse aq nak cmpr air panas kot..
mgkn buah ni ade enzyme kot, yg boleh menghilangkan kesan dakwat 2..
dan aq nak uji gne kertas litmus..
aq rse bnde ni acidic..
tp mne tau bnde ni alkali, so kte tggu dan lihat sje..
aq jg nak tgk buah yg matang ke yg muda berkesan nak hilangkan kesan dakwat 2...
huhu.. wish me the best ye..






sekolah kampung pauh

time for craft!!!

19:08


origami..

sekarang kelas aq dah jadi mcm kindergarten dah..

sbb nyer..

penuh dgn burung origami..

1 kls kerjasama buat nak siapkan brg2 ni..



dan ajaran ini dipelopori oleh ain.. yg pegang kertas wrna kuning 2 ain la...



as we can see everybody is busy completing their artwork.. huhu



midah, fatin and niza... buat jgn x buat...




ainaa yg tgh kusyuk buat origami...

best jg buat origami ni, meransang daya kreatif,..

huhu... cantik x origami warna biru 2??


aik.. tgh cbuk buat pn smpt posing lg..

klau nak tau bdk klas aq ni gler kamera..

dtg je kamera, ade la pose diorg.. huhu..



ok.. skrg origami dah siap..

fakhrul tgh pgg the dead crow dia,

dan mimi yg tgh control macho dgn origami yg pink kaler 2..

dan aq rse hypothesis aq smkn terbukti kbnrnnya,

lelaki macho ske colour pink..


lps siap kte gantung plak..

ni hafiz..

yg plg tggi lam klas..

kdg2 tgk bdn dia ni x stabil pn..

kurus dan tinggi..

mcm lonjong pun ade...



lps gantung jd la mcm ni...

cantik x??





and this is my class...
ni la jadi ble diorg dah start posing..
huhu..
credit to topeq.. sbb tlg amek gmba ni...